Tweede editie van droomfabriek voor verenigingen gaat van start

Welke verenigingen halen prijs binnen voor tofste verenigingsdroom en kunnen hem realiseren?

Na een eerste succesvolle editie in 2019 lanceert Trooper in samenwerking met KBC voor de tweede keer ‘De Tofste Trooperdroom’. Trooper is een organisatie die verenigingen en goede doelen helpt om financiële middelen op te halen. Met deze wedstrijd kunnen verenigingen en goede doelen hun ultieme droom indienen en kans maken op een geldprijs om die te realiseren.

Verenigingen zijn ‘de maïzena’ van Vlaanderen. Ze binden en verbinden mensen, jong en oud, groot en klein… Iedereen is er welkom. Het verenigingsleven kan alleen maar bloeien en groeien dankzij de naar schatting één miljoen enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten met hart en ziel. Trooper wil hen helpen om extra financiële middelen in te zamelen zodat ze meer kunnen bezig zijn met hun passie: hun vereniging organiseren, de werking optimaliseren en zorg dragen voor de leden.

 

Verbondenheid en sociaal contact

Lode Godderis, hoogleraar aan het Centrum voor Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven, licht toe waarom het verenigingsleven zo belangrijk is: “Sociaal contact bevordert ons mentaal welzijn en een goed sociaal netwerk vermindert de negatieve gevolgen van stress. Tientallen studies hebben aangetoond dat mensen die goede relaties hebben met familie, vrienden en hun gemeenschap gelukkiger zijn, minder gezondheidsproblemen hebben en langer leven. Een vereniging is dé plek bij uitstek om die broodnodige verbondenheid te ervaren. Het verenigingsleven is één van de sociale-culturele motoren van onze samenleving. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, ontstaat er niet alleen een sociale verbondenheid binnen de vereniging, maar ook daarbuiten is er een positief effect op de maatschappij.”

 

Gemeenschappelijke droom

Ook Jos Donvil, de nieuwe CEO van Trooper, gelooft ook dat er in het post-coronatijdperk een duidelijke nood is aan verbondenheid: “We hebben vandaag meer dan ooit nood aan verenigingen om mensen opnieuw samen te brengen en fijne momenten te laten beleven. Tijdens de coronacrisis lag het verenigingsleven lange tijd stil, wat ook een financiële impact had voor de verenigingen. Daarom lanceren we opnieuw ‘De Tofste Trooperdroom’ na een eerste succesvolle editie in 2019. We willen de sociale kracht van verenigingen stimuleren door hen te motiveren om een gemeenschappelijke droom te kiezen. En tegelijkertijd geven we hen zo een financieel duwtje in de rug.”

 

Een Belgisch initiatief

De Tofste Trooperdroom is een initiatief van Trooper en KBC in samenwerking met 6 Belgische partners: Payconiq by Bancontact, Center Parcs, Studio 100, Delhaize en Het Nieuwsblad. Vereniging en goede doelen kunnen hun tofste droom insturen in zes categorieën: Cultuur, Jeugd, Goede doelen, Dieren, Scholen en Sport.

In 2019 stemden 55.435 mensen op 591 dromen van hun vereniging of goede doel. Nu het verenigingsleven heropleeft na de coronacrisis, mikt Trooper op bijna het dubbele: 1.000 dromen en 100.000 stemmen.

Dat dit initiatief verenigingen een duwtje in de rug geeft, beaamt Vera Van Bemten. Zij is de oprichtster van de vzw ‘Zonder Honger naar Bed Aalst’, winnaar van de Jury-prijs in 2019: “Met onze hulpgroep zorgen we ervoor dat voedseloverschotten terechtkomen bij mensen die het financieel moeilijk hebben en in isolement terecht dreigen terecht te komen. We koesterden al lang de droom om hen uit te nodigen op een wekelijkse, lekker ouderwetse koffieklets met taart in een warme omgeving. Dankzij de Trooperdroomactie wonnen we € 2.000, waarmee we gedurende 95 weken 95 koffiekletsen konden organiseren.”

Koffieklets bij vzw ‘Zonder Honger naar Bed Aalst'

Dankzij de Trooperdroomactie kon ook de wens in vervulling gaan van de driejarige Collette en haar ouders. Bij haar geboorte kreeg ze een herseninfarct, waardoor ze verlamd is aan de linkerzijde. Collette heeft een zware motorische beperking en lijdt aan epilepsie. Om haar revalidatie te financieren, werd een vzw opgericht. De grote droom van haar ouders was een dolfijntherapie in Curaçao. Dit is een ondersteunende therapie voor kinderen met een beperking, gebaseerd op de interactie tussen het kind en speciaal getrainde dolfijnen. Onderzoek heeft aangetoond dat de dieren de kinderen stimuleren om zich verder te ontwikkelen, waardoor ze vier keer zo snel leren. “Het was een intensieve therapie van twee weken met als doel onze dochter zelfstandiger te laten worden in haar dagelijkse taken, bijvoorbeeld aan- en uitkleden. Wij zijn zo gelukkig dat het publiek destijds massaal op onze droom heeft gestemd, en dat we de kans kregen om het leven van onze kleine meid wat aangenamer te maken! Een welgemeende dankjewel aan iedereen die voor ons heeft gestemd!”, aldus de ouders van Collette.

Collette VZW - Dolfijntherapie Collette

Hoe deelnemen?

  • Tot en met 15 oktober kan elke vereniging of goed doel haar Trooperdroom insturen via de website www.trooperdroom.be.
  • Verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij Trooper en willen meedoen met ‘De Tofste Trooperdroom’, kunnen snel en gratis aansluiten via www.trooper.be.
  • Vanaf 1 oktober kunnen de verenigingen hun leden en sympathisanten oproepen om te stemmen op de wedstrijdpagina. Dit kan tot en met 15 oktober.
  • De 13 winnaars van de Tofste Trooperdromen worden bekend gemaakt tijdens de award-uitreiking op 22 oktober in de gebouwen van Studio 100 in Schelle. De presentatie zal in handen zijn van Linde Merckpoel.

Naast de Trooperdroom ondersteunt Trooper tal van verenigingen in hun dagelijkse werking. Ook vzw ‘De Kompanie’ uit Mortsel, een creatief atelier voor mensen met een beperking, kon een bijzondere project realiseren dankzij de financiële ondersteuning van Trooper. Voorzitster Rita Van der Spiegel: “In juni 2019 overleed Mathias, één van onze jongeren. Hij droomde ervan om te wonen in het woon-droomproject dat we toen aan het voorbereiden waren. Hij keek er zo naar uit om met zijn vrienden een mooie tijd te beleven in de boomhut die we zouden maken. Na Mathias’ overlijden wilden we zijn droom realiseren. Met de financiële steun van Trooper heeft onze Mathi-boom een mooie boomhut gekregen, die toegankelijk is voor de vrienden van Mathias die in een rolstoel zitten. Het is een rustige plek om samen te ontspannen en aan hem te denken. Zo is onze vriend er altijd een beetje bij.”

Rolstoeltoegankelijke boomhut - vzw 'De Kompanie'
Rolstoeltoegankelijke boomhut - vzw 'De Kompanie'

Over Trooper

Trooper (www.trooper.be) is een digitale scale-up die verenigingen financieel wil ondersteunen. Dit doet het door de online koopkracht van de leden van meer dan 9.000 verenigingen (160.000 Troopers) bijeen te brengen op een platform waar ze op een eenvoudige en originele manier geld kunnen inzamelen. Trooper slaat met name de brug tussen de leden van verenigingen en de grootste e-commercespelers van België (Booking.com, Bol.com, Coolblue.be, Krefel.be, BookSpot.be…) en andere sterke Belgische merken zoals Delhaize, Jules Destrooper, CORNET… Wie via Trooper shopt, steunt zijn of haar vereniging of goed doel met gemiddeld 4 procent per aankoop. Het verschil met andere online winkelplatformen is dat hier geen extra kost bij komt kijken, want het zijn de aangesloten webshops die een extra commissie geven.

Trooper wordt ondersteund door Studio 100 en KBC als aandeelhouders. Sinds de lancering werd al voor meer dan 4,8 miljoen euro financiële steun bij elkaar getroopt voor de Trooperverenigingen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Trooper

Trooper (www.trooper.be) is een digitale scale-up die verenigingen financieel wil ondersteunen. Dit doet het het door de online koopkracht van de leden van meer dan 12000 verenigingen (720.000 Troopers) bijeen te brengen op zijn platform. Trooper slaat de brug tussen de leden van verenigingen en de grootste e-commercespelers van België (Booking.com, Bol.com, Coolblue.be, Krefel.be, Bookspot.be,…) en andere sterke merken zoals Delhaize, Jules Destrooper, Cornet,… 

Trooper is ondersteund door Studio 100 en KBC als aandeelhouders die ook in de raad van bestuur zitten. 

Sinds de lancering is er al meer dan 6,5 miljoen euro bij elkaar getroopt.

Neem contact op met

Beiaardlaan 3 1850 Grimbergen

0494/630495

[email protected]

www.trooper.be